Retsept: Küpsisetort - Kärolin Vallimäe

Retsept: Küpsisetort - Kärolin Vallimäe

Küpsisetort on see magustoit, millega käivad nostalgilised mälestused kaasas. Vii enda maitsemeeled rändama ja kostita end ning oma lähedasi ise tehtud tervisliku küpsisetordiga. See patuvaba kook tekitab tahtmise kõik üksinda pintslisse pista, kuid jaga tükike kaaslasega ka. See lihtsalt on nii hea, et peab jagama! 


Lisaks sellele, et küpsisetorti on lihtne teha, on see ju ka kindla peale minek. Miski ei saa valesti minna. Saab ainult paremini, eriti kui see ei sisalda grammigi tavalist lauasuhkrut, vaid koogis kohtuvad hoopis Nick`s tooted. Viska pilk peale toitumistreeneri poolt koostatud retseptile ning hakka aga heaga külmkappi ruumi tegema, sest Sa tahad seda kooki süüa!


Koostisosad:



Valmistamine


  1. Alustuseks valmista toormoos. Selleks aseta marjad kaussi. Kui kasutad sügavkülmutatud marju, siis vala neile peale kuum vesi ning lase u 15 min sulada. 
  2. Kui marjad on sulanud, siis vala vesi teise kaussi, seda läheb hiljem vaja. Lisa marjadele 2 spl Nick`s looduslikku magusainet “Use like sugar” ning püreesta kahvli või saumikseriga moosiks. 
  3. Seejärel lisa kaussi 500g kohupiima ning maitseta seda umbes 10-ne vanilli stevia tilkadega. Sega ning vajadusel lisa paar tilka veel juurde.
  4. Kasta küpsiseid ühekaupa marja vedeliku sisse ja lao kandikule või

 tordivaagnale 4×4 ruudukujulise tordina. Kui kasutad moosiks värskeid marju või juba valmis toormoosi, siis aseta küpsiste leotamiseks kaussi  1 spl moosi ja pool kruusi vett ning sega.

  1. Määri esimesele küpsisekihile kohupiima, teisele moos ja kolmandale kogu ülejäänud kohupiim. Kata kohupiimaga ka koogiääred. 
  2. Nüüd tükelda Nick`s caramel proteiinibatoon.
  3. Kaunista kook maasikate, mustikate ja batoonitükkidega, soovi korral lisa ka mõne mündilehed ning lase koogil enne serveerimist veel mõni tund külmikus seista.
  4. Kutsu sõbrad kokku ja nautige koos tervislikumat versiooni vanast heast küpsisetordist!