Kristin Põder - Elu peale alatoitumist - njom.ee

Kristin Põder - Elu peale alatoitumist

Kristin Põder

 

Sellest on vist nüüd 6 aastat, kui oma kehaga täielikult tülli läksin. Miks? Kohe räägin Sulle täpsemalt.

Viie aastaselt alustasin ma ilu-ja rühmvõimlemisega. Alguses küll vähehaaval ja rahulikult , kuid aastate jooksul sai sellest väiksest harrastusportlasest siiski võistlussportlane. 6 korda nädalas trenni, vilet ja vatti. Tagantjärele mõtlen küll, et kuidas ma küll jaksasin. Ühel hetkel, nagu ilmselt paljude teismeliste tüdrukute puhul, tuli väga päevakorda toitumine ja küsimus “Kas ma olen piisavalt peenike?”. Ilmselgelt mitte. Alati saab ju paremini. Mõtlesin, et võtaks paar kilo alla, ilmselt siis lihtsalt nii moe pärast. Mõnel tüdrukul oli veel selline plaan. Mõeldud, tehtud- kaal sai minu suurimaks sõbraks või siis vaenlaseks.  Alguses kaalusin nii korra päevas, kuid mida aeg edasi, seda rohkem ma end kaalult neid numbreid põrnitsemast leidsin. Sellest tekkis aga korralik sõltuvus. Ma tahaks öelda, et ainus sõltuvus, millega olen pidanud silmitsi seisma. Rahulolu, “Jess, olen jälle midagi saavutanud”, mõnutunne ja adrekas valitsesid mu meeli kui jälle kaalult väiksemad numbrid leidsin. Iga 100g oli võit. No ja kes ei tahaks võita? Kaalusin ennast vähemalt 3x päevas. Absoluutselt mitte arvestades sellega, et keha kogub vett ja seedimata toit kaalub ka omajagu. Ka 100g suurem kaalunumber tekitas minus tohutut pettumust ja ängi. Kuhu see viis? Pidev enesepiitsutamine. Minu graafik koos söögi kordadega nägi välja enam vähem midagi sellist- Hommikusöök - tihti ei söönudki midagi, kool- sööklasse ei hakanud ma oma nina isegi pistma, Lõunasöök enne 2,5h trenni- Tere proteiinipuding ja õun- tundusid ainsad turvalised valikud, trenn ja koju õhtusööki sööma. Seda sõin ka muidugi nii vähe kui võimalik. Eredalt on meeles, kuidas 1 ainus Kalevi kirju koera komm oli mul nädala peale jaotatud, st iga päev sain endale ühe imepisikese ampsu lubada. 

Kurb, hirmus, õõvastav on mõelda mida ma oma kehaga tegin. Ilmselt ainus asi mida oma elus tohutult kahetsen. 


Kuhu ma praegu jõudnud olen? 


Ainus asi mis mind terveks saama motiveeris, oli soov lapsi saada. Tänaseks olen imearmsa 10-kuuse poja ema :). Lõppkokkuvõttes ei aidanud mind ükski arst ega terapeut. Muutused tekkisid alles siis, kui endale eesmärgi leidsin ja päriselt mõistsin, pekki, halvasti on. Järk järgult hakkasin taas inimeseks saama. Mäletan kui head tunnet see tekitas kui koolis naersin ja minu ees istuv sõbranna näo minu poole keeras ja ütles “Kristin on tagasi!”. Jah, ma vist ei naernudki selle hirmsa aja jooksul kordagi. Sel hetkel oligi mu elu vaid võimalikult väike kaalunumber ja äärmuseni moonutatud peegelpilt, mis elust killukestki rõõmu ei lasnud leida.

Praegu, olles endaga 6 aastat tegelenud, saan ma öelda, et olen tunduvalt paremas kohas- söön regulaarselt ja seda, mille järele isu on, tunnen rõõmu tähtpäevadest, sest toit ei tähenda minu jaoks enam suuremat kaalunumbrit, vaid elu loomulikku osa ja elamust. Kindlasti on veel praegugi tõuse ja mõõnasid, kuid drastiliselt väiksemaid mõõnasid kui varem. Rihin sinna, et saaksin päriselt öelda “Söömishäirest prii!”. 


Miks ma oma lugu jagan?


Tänapäeva maailmas, kus sotsiaalmeedia ja iluideaalid juhivad meie mõtteid isegi alateadlikult, on väga lihtne end ära kaotada. Palun hoiame end ja märkame teisi. Elu on nii palju muud kui piits peenikesed jalad ja vöökoht ning väljapaistvad abaluud. Kõik kehad on erinevad, omamoodi ja ilusad just sellisena, nagu nad on. Tee oma kehale pai ja ole enda vastu hell. Ütle endale täpselt neid asju, mida oma sõbrannale ütleksid. Loodan, et ükski armas hing sai minu jagatud mõtetest motivatsiooni ennast või teisi aidata. Pea meeles- Sinu väärtus peitub hoopis muus kui kehakaal ja väljanägemine. 

 

Mina ja nick`s 

Nick`si tooted on mu kõiiiige suuremad lemmikud mida vahepaladeks nautida. Kiire elutempo juures on hästi mugav, kui alati paar batooni kotis ja kiirelt haarata on. Eelistan just Nick`si tooteid teistele šokolaadidele, sest minu jaoks on oluline oma keha kõige kvaliteetsemaga kostitad

 

Teadaanded 🗣

PS! Tahad paramat pakkumist?! Liitu meie uudiskirjaga ja saad alati esimesena teada. Keri natuke alla👇🏼 ja lisa oma email.

Tagasi njom.ee Blogi

Parimad pakkumised

1 4