Lili Liinev - Joogaga kvaliteetsema elu suunas - njom.ee

Lili Liinev - Joogaga kvaliteetsema elu suunas

Lili Liinev

Joogaentusiast ja ajakirjandustudeng.

Mäletan, et esmased kokkupuuted joogaga olid mul tegelikult juba põhikooli teises/kolmandas astmes. Natukene ema eeskujul, natukene noore tüdrukuna mõjutatuna ka sellest, et kõik jooga treenerid on valdavalt väga peenikesed, naiselikud ja kauni välimusega. Lootsin saada samasuguseks. Peale esimesi katsetusi sain aru, et tegu on ühele pubekale ikkagi jube igava trenniga.

Ometi olen alati olnud uute võimaluste usku ja nii jõudis aastaid hiljem jooga minuni tagasi. See taasavastamine toimus minu jaoks 2020. aastal. Nagu paljude teiste jaoks oli eriolukord mõjunud mulle vaimselt küllaltki laastavalt ning COVIDi põdemine oli laastanud omajagu ka füüsiliselt. Sotsiaalne ärevus hoidis mind naasmast grupitrennidesse, ärevus oli üldse hakanud kontrollima mu elu ning füüsiliselt võttis hingeldama ka ühe korruse läbimine treppide teel. Hakkasin otsima lahendusi ning üks lahendustest oli internetist leitud online jooga koolitus, mis lubas vähendada ärevust, stressi – ühesõnaga tundus täpselt ideaalne. Eesmärgiks oli kolm kuud iga päev teha 30 min ette antud joogakavasid, tundus ulme, aga olin selleks hetkeks juba nii meeleheitel, et olin valmis proovima kõike. Imekombel ei läinud isegi kolme kuud, vaid muutuseid märkasin juba esimese paari nädalaga.

Kõigepealt hakkas kaduma hirm treenimise ees, siis tekkis tagasi eneseusk, hakkasin tundma, et igakord joogat tehes oli ärevus justkui haihtunud – need olid pisikesed sammud, aga pidevalt edasi praktiseerides lisandus neid pisikesi samme iga nädal juurde. Peale kolme kuud olin joogast vaimustuses, registreerisin esimesse grupitrenni, mis toimus kohapeal ning tänaseni praktiseerin joogat iganädalaselt erinevates stuudiotes või kodus, täpselt nii, kuidas enesetunne heaks arvab.

Mingi hetk hakkas mulle hästi veider tunduma, et ma panen niivõrd suurt rõhku enda vaimu ja keha olukorra parandamisele ning samas enne ja peale trenni söön valimatult sisse kõike, mis hetke emotsioon heaks kiidab. Mõistsin, et jooga on mingis mõttes ka elustiil ja ei saa oodata joogas häid tulemusi, kui su elustiilis mingi aspekt seda arengut ei toeta. Ma ei ole kunagi olnud seda meelt, et peaksime endale mingit toitu keelama. Eriti, kui see pakub meile positiivseid emotsioone. Küll aga olen olnud alati seda meelt, et võimalusel võiks valida tervislikumad alternatiivid.

 

Nick’s toodeteni jõudsingi siis, kui hakkasin enda toiduvalikuid rohkem jälgima. Ning kuna olen suur maiasmokk, siis esimeseks sammuks saigi just batoonide, jäätiste ja muu magusa asendamine. Usun, et väiksed muutused elustiilis võivad viia suurte muutusteni meie enesetundes. Kogesin seda ise nii jooga alustamisega kui ka tasapisi toidulauas korrektuuride tegemisega. Kui soovid samuti enda teekonda alustada, siis soovitan sissevaate teha näiteks Nick’s ‘Coconut’ ja ‘Crunchy Caramel’ šokolaadide või Nick’s šokolaadivahvli näol – sest just need maiustused olid koos joogaga minu esimeseks sammuks parema enesetunde poole! ;)

 

Teadaanded 🗣

PS! Tahad paramat pakkumist?! Liitu meie uudiskirjaga ja saad alati esimesena teada. Keri natuke alla👇🏼 ja lisa oma email.

Tagasi njom.ee Blogi

Parimad pakkumised

1 4