Retsept: Jõulukeeks - Krista Ameljušenko - njom.ee

Retsept: Jõulukeeks - Krista Ameljušenko

Kes meist ei sooviks uskuda imedesse sama siiralt nagu lapsed. Miks mitte unustada hetkeks jõulusagin ning võtta aeg maha, et valmistada kogu perega üks imeline küpsetis, mille kaunistamisel puuduvad piirid! Kas keegi ütles piparkoogid? Veel parem, hoopis pehme ja maitsev piparkoogine banaanileib, mille ettevalmistuseks kulub vaid 15min. Varu keeksivorm, pähkleid, küpsiseid, jõhvikaid, šokolaadi ning nii palju kätepaare, kui läheduses leidub ning garanteeritud on üks lõbus kvaliteetaeg ja noh….. hiljem natukene koristamist!


Taaskord on retsept gluteenivaba, kui valida laktoosivaba toorjuust ja või, siis kalaktoosivaba. Ps, söö keeksi soojalt ja miks mitte, koos Nick’s jäätisega!

 

Gluteenivaba jõulukeeks e piparkoogimaitseline banaanileib:
  • 250g jahu 
  • 1tl söögisoodat 
  • 2tl kaneeli 
  • 1.5tl piparkoogimaitseainet 
  • 1tl vaniljesuhkurt või Nick’s vaniljemaitselisi tilkasid 
  • 1/4tl soola 
  • Sega kuivained omavahel kokku. 

Vahusta või, suhkur ja mesi omavahel. Kui kasutad vaniljedropse, siis lisa ka see. Lisa katki pressitud banaanid, keefir ja muna. Blenderda segu ning sega aeglaselt juurde kuivained. Viimasena lisa tükeldatud tume šokolaad ning määri keeksivorm kookosõli- või võiga. Kaunista šokolaadi- ja banaaniviiludega või jäta kaunistamata ning valmista jahtunud keeksile katteks toorjuustukreem. 

Küpseta 175 kraadises ahjus 60min.
Toorjuustukreem

1pk Philadelphia light 30g Nick’s suhkurt 2 spl sidrunimahla Mikserda toasoe toorjuustukreem, magusaine ja sidrunimahl ühtlaseks massiks. 

 

Mõnusat ja maitsvat jõuluaega ning südamlikke hetki.

Pildid: Evelyn Kungla
Tagasi njom.ee Blogi