Retsept: Õunakook - Krista Ameljušenko - njom.ee

Retsept: Õunakook - Krista Ameljušenko

Olen pool oma elust armastanud küpsetada ja toitu valmistada(loe retsepte välja mõelda). Ilmselt seetõttu, et ema kaasas mind suure õena pliidi taha juba üsna varakult. Täna on mul tsöliaakiadiagnoosiga 5 aastane poeg ning küpsetamist ja katsetamist on veel rohkem, kuna kõik retseptid tuleb temale sobivaks kohandada. Ise aga armastan lihtsalt tervislikku eluviisi ja lapsega koos köögis toimetamine on meie viis kvaliteetselt aega veeta. Meie peres Mäkis ei käida, ka burgerid teeme otsast lõpuni ise. Seekord valmistasin “patuvaba” jõuluhõngulise õunakoogi, milles kasutasin gluteenivaba jahu ning Nick’s suhkruasendajat ja maitsetilkasid. Peaaegu kõiki maiustusi saab teha tervislikumalt ning väiksema kaloraažiga. Mis veel parem ka gluteeni- ja laktoosivabalt. 
 
Koogipõhi:
 
Vaniljekreem:
  • 2.5dl piima
  • 0.5dl suhkruasendajat
  • 2 munakollast
  • 1spl vanilje steviat
  • 2spl maisitärklist
 
Kuumuta ahi 180 kraadini.
  1. Sega suures kausis omavahel tüheldatud (kuubikuteks) õunad, Nick's 'use like sugar', kaneel ja vanilje stevia tilgad.
  2. Teise kaussi pane jahu ja küpsetuspulber ja veidi soola.
  3. Sulata või.
  4. Lisa 2 muna, piim ning jahtunud või jahusegule. Sega ühaseks massiks.
  5. Lisa segule õunatükid, ning sega kergelt läbi.
  6. Vala segu u 25cm läbimõõduga ahjuvormi.
  7. Küpseta u 40min kuni kook on pealt kurdpruun. 
 
Vaniljekreem.
  1. Kuumuta väikeses potis piim, ära lase keema.
  2. Eraldi kausis mikserda omavahel munakollased, suhkruasendaja, vaniljemaitselised tilgad ning maisitärklis ja veidi soola.
  3. Aeglaselt vala soe piim munasegule ning sega pidevalt.
  4. Vala kaste tagasi potti ning kuumuta, kuni kaste on paksenenud.
  5. Eemalda pliidilt.
 
Lisa kaunistuseks jõhvikaid ja vala koogitükile vaniljekreem.
 
Ilusat ja kergemat pühadeaega!
Tagasi njom.ee Blogi